'Apart dat Eredivisie-clubs niet geïnformeerd hebben, maar uit Premier League wel'

'Apart dat Eredivisie-clubs niet geïnformeerd hebben, maar uit Premier League wel'

12-08-2017 10:51
29

Soufyan Ahannach heeft Almere City verlaten voor de Premier League en dat leverde gefronste wenkbrauwen op. Waarom zaten de clubs in de Eredivisie niet achter de nieuwe speler van Brighton & Hove Albion aan?

"Die vraag heb ik meer gekregen de afgelopen dagen. Het is wel apart dat de Nederlandse clubs helemaal niet naar mij hebben geïnformeerd, maar een club uit de grootste competitie van de wereld wél", zegt Ahannach in het Algemeen Dagblad. "Vorig seizoen heb ik mijn contract verlengd, omdat de juiste clubs niet op de stoep stonden. Bij Almere City lukte afgelopen seizoen vrijwel alles, maar de interesse kwam dus uit Engeland. Daarmee ben ik uiteraard wel enorm blij."

De stap van de Jupiler League naar de Premier League is een gigantische. "Dat besef ik uiteraard, ik kom niet uit de wereldtop. Daar had ik het nog met mijn nieuwe teamgenoot Davy Pröpper over. Sommige spelers krijgen pas de kans op zo'n avontuur als ze een paar seizoenen stabiel hebben gepresteerd in de top van Nederland. Die stappen sla ik over, maar ik zie dit jaar puur als een kans om mij te ontwikkelen. Ik verwacht zeker niet dat ik er gelijk zal staan", aldus de spelmaker, die vorig seizoen goed was voor achttien goals en vijftien assists in de Jupiler League.