Twee Nederlanders in De Boer-defensie, Klaassen debuteert meteen bij Everton

Twee Nederlanders in De Boer-defensie, Klaassen debuteert meteen bij Everton

12-08-2017 15:09
39

Managers Ronald Koeman (Everton) en Frank de Boer (Crystal Palace) openen zaterdagmiddag het Premier League-seizoen met wedstrijden tegen respectievelijk Stoke City en Huddersfield Town. Dat betekent dat veel Nederlanders in actie komen. 

Bij Crystal Palace, dat tegen Huddersfield opent, krijgt Timothy Fosu-Mensah meteen een basisplaats in de driemansdefensie. De van Manchester United gehuurde verdediger begint aan de rechterkant van de achterste linie. Jaïro Riedewald (ex-Ajax) maakt zijn Premier League-debuut als linkercentrale verdediger. Ook Patrick van Aanholt speelt: hij is de diepe man op de linkerflank.

Bij Everton krijgt Davy Klaassen zijn debuut in de Premier League van Koeman. Tegen Stoke City, waar Erik Pieters start, begint de van Ajax overgekomen middenvelder in de basis. Hij vormt de middenlinie samen met Isaac Gueye en Morgan Schneiderlin. Sandro Ramirez en Wayne Rooney beginnen in de voorhoede. Maarten Stekelenburg staat op goal.

Bij Swansea City speelt Leroy Fer in de basis tegen Southampton en Nathan Aké krijgt een basisplaats bij Bournemouth tegen West Bromwich Albion.De wedstrijden in de Premier League beginnen om 16.00 uur.