Miljoenenbod op Ajacied Sánchez 'niet toevallig': 'Overmars zei dat in Oostenrijk'

Miljoenenbod op Ajacied Sánchez 'niet toevallig': 'Overmars zei dat in Oostenrijk'

12-08-2017 19:54
41

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf sluit niet uit dat Marc Overmars veel meer voor Davinson Sánchez gaat vragen dan de veertig miljoen euro die Tottenham Hotspur naar verluidt op hem geboden heeft. De journalist kan zich voorstellen dat de directeur spelersbeleid een stuk hoger in gaat zetten.

"Overmars heeft ook wel ingezien dat veertig miljoen in deze krankzinnige voetbalwereld heel weinig is, misschien wel té weinig", zegt Verweij tegen Telesport TV. "Misschien denkt hij dat hij nog veel meer voor hem kan krijgen, hoe gek dat ook is."

Dat de Premier League-club precies veertig miljoen biedt, is volgens Verweij niet toevallig. "Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk zei Overmars over een aantal spelers, Onana, De Ligt, Ziyech en Dolberg dat ze niet te koop zijn en dat Sánchez niet voor minder dan veertig miljoen weg mag. Het is niet toevallig dat Spurs nu precies die veertig miljoen heeft geboden. FC Barcelona en Real Madrid zijn ook zeer geïnteresseerd. Er zijn veel clubs die hem op de radar hebben."

Het is de grote vraag of Ajax het bod van veertig miljoen gaat accepteren. Verweij: "Als er zulke bedragen geboden worden, wordt het moeilijk om nee te zeggen. Ajax heeft dat vooralsnog wel gedaan en Sanchez zelfs een nieuwe aanbieding gedaan. Het is een Colombiaan, een broodvoetballer. Ik denk dat hij er wel voor open staat om in de Premier League te spelen als hij de kans krijgt. Maar hij is pas een jaar bij Ajax, dus het zou me ook niet verbazen als hij geduld heeft en nog een jaar in Amsterdam wil blijven."