VVV geeft glans aan Eredivisie-rentree en zet Sparta met ruime cijfers weg

12-08-2017 20:25
37

VVV-Venlo is teruggekeerd in de Eredivisie met een overwinning op Sparta. De ploeg van trainer Maurice Steijn versloeg de mannen van Alex Pastoor met 3-0.

Het duurde even voordat de toeschouwers in De Koel konden juichen. Een minuut voor de theepauze haalde middenvelder Clint Leemans van ruime afstand uit en verschalkte hij Roy Kortsmit, die er niet goed uitzag. De doelman zag een schot recht op zich afkomen, maar liet zich toch verrassen.

In de tweede helft drukte VVV door en zocht het naar de 2-0. Die kwam er uiteindelijk via de voet van Le Havre-huurling Tarik Tissoudali, die de bal binnenschoot nadat een van zijn ploeggenoten kort daarvoor naliet de wedstrijd te beslissen. Hij droeg zijn doelpunt op aan Abdelhak Nouri.

Het slotakkoord kwam van Vito van Crooy, die het feest met de fraaie 3-0 compleet maakte voor de Limburgers. VVV geeft een mooie glans aan de Eredivisie-rentree. De ploeg speelde in 2013 voor het laatst een wedstrijd op het hoogste Nederlandse niveau.