Spurs-interesse niet enige reden voor afwezigheid Sánchez: 'Niet lekker uit'

Spurs-interesse niet enige reden voor afwezigheid Sánchez: 'Niet lekker uit'

12-08-2017 20:46
29

Davinson Sánchez voelde zich volgens Marcel Keizer onvoldoende gemotiveerd om tegen Heracles Almelo te spelen. De Ajax-trainer laat zijn licht schijnen op de situatie rond de Colombiaanse verdediger, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur.

"Davinson heeft veel dingen aan z'n hoofd. Dan is de motivatie en de focus niet daar om vandaag te spelen", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Dus heb ik besloten om hem niet mee te nemen. Belangstelling van een andere club? Dat hoort daarbij. Daar hoort ook kunstgras bij, waar hij vorig seizoen niet lekker uit kwam. Vorige week trainde hij ook drie dagen niet, maar de laatste dagen gewoon wel, dus dat is niet het grootste excuus. Alles bij elkaar vind ik dat hij teveel andere dingen aan z'n hoofd heeft."

Keizer laat doorschemeren dat hij voor de rest weinig vragen over Sánchez kan beantwoorden. "Wat ik daar over kan zeggen? Dat je bij Marc (Overmars, red.) moet zijn. Dat is niet mijn pakkie an. Ik moest een keuze maken. Davinson vond zichzelf niet gemotiveerd genoeg. Wat mij betreft is hij nog niet weg. Er moet een aantal zaken uitgesproken worden en ik hoop dat hij er dan weer bij is."