Update: AZ komt met Stengs-update: komende dagen aanvullend onderzoek

Update: AZ komt met Stengs-update: komende dagen aanvullend onderzoek

13-08-2017 12:26
34

De naar verwachting lange afwezigheid van Calvin Stengs doet John van den Brom meer dan de 3-2 nederlaag tegen PSV. De AZ-trainer houdt rekening met een lange absentie van zijn vleugelaanvaller.

"Hoe het met hem is? Slecht", zegt Van den Brom na afloop in gesprek met FOX Sports. "We verliezen, dat is vervelend, maar we verliezen ook Calvin. Zoals het er nu naar uitziet, is het heel slecht. Die zijn we voorlopig even kwijt. We moeten het afwachten, maar de dokter was negatief. Je moet hem een hart onder de riem steken. Een kind van achttien dat loopt te huilen op de brancard. Dat gaat wel even door je heen. Dan voel je met elkaar mee."

Ondanks dat Stengs pas achttien jaar is, speelt hij een grote rol in de metamorfose van AZ. "We zijn bezig met een nieuwe start bij AZ. Daar heeft Calvin een belangrijke rol in gespeeld. Hij is een van de belangrijkste spelers geworden. Als je hem na vijf minuten al weg ziet vallen, doet dat ook wat met zijn maatjes."

Update 13/8 12.26: AZ kan nog geen uitsluitsel geven over de ernst van de blessure van Calvin Stengs. De achttienjarige aanvaller viel tegen PSV (3-2 nederlaag) uit met een op het oog zware knieblessure. De Alkmaarse club communiceert zondag dat Stengs de komende dagen aanvullend onderzoek ondergaat.