'Heb nagedacht over een vertrek, maar heb een goed gesprek gehad met de trainer'

'Heb nagedacht over een vertrek, maar heb een goed gesprek gehad met de trainer'

12-08-2017 21:50
3

Roy Kortsmit maakte een matige indruk tegen VVV-Venlo en weet dat hij met het oog op een eventuele transfer geen goede beurt gemaakt heeft. De sluitpost van Sparta loopt rond met een vertrekwens.

"Ik heb met één jaar verlengd", zegt Kortsmit tegen FOX Sports. "Wat ik in een eerder interview ook al aangaf, ik speel al heel lang bij Sparta. Voor een persoon is het soms ook goed om andere mensen te ontmoeten. Ik moet een heel sterk seizoen gaan draaien, dan zien we wel wat er komt. Ik heb nagedacht over een vertrek, maar ik heb een goed gesprek gehad met Alex (Pastoor, trainer, red.) gehad. Die wilde mij heel graag houden. Dat vind ik ook heel belangrijk en ik voel me ook gewoon goed."

Kortsmit ging in de seizoensovertoure van Sparta flink in de fout tegen VVV. Of hij deze zomer niet beter had kunnen vertrekken? "Nee, maar ik denk wel dat Sparta dat denkt", grapt Kortsmit, die het incident probeert te relativeren. "Dat kan gebeuren in je carrière. Het is meer hoe je ermee omgaat. Ik kan het goed achter me laten. Er komen nog genoeg wedstrijden waarin ik me kan laten zien."