PSV-pijnpunt in twee weken blootgelegd: 'Die mentaliteit moet de basis zijn'

PSV-pijnpunt in twee weken blootgelegd: 'Die mentaliteit moet de basis zijn'

12-08-2017 21:50
18

De kater die PSV overhield aan de blamage tegen NK Osijek is weggespoeld, zo stelt Jorrit Hendrix. De 3-2 overwinning op AZ kwam als geroepen, zo zei de middenvelder van PSV na afloop in de mixed-zone.

"Als je de vorige wedstrijd, die ook nog eens belangrijk was, hebt verloren, wil je zo snel mogelijk de volgende wedstrijd spelen om het recht te zetten. Dat konden we doen door vandaag te winnen en gelukkig hebben we dat gedaan. Vanavond was winnen het enige medicijn en dat is gelukt", aldus Hendrix tegen onder meer VoetbalPrimeur.

Met pijn en moeite gingen de Alkmaarders zaterdagavond uiteindelijk over de knie. PSV bleef in moeilijke fases overeind omdat de PSV'ers alles gaven. "De mentaliteit om voor elkaar door het vuur te willen gaan moet de basis zijn. Voortaan moet dat altijd aanwezig zijn. Als je die mentaliteit hebt, trek je dit soort wedstrijden over de streep", stelt Hendrix.

De kritiek op de ploeg van Phillip Cocu was niet mals na de uitschakeling in de voorronde van de Europa League. Negen dagen na de fatale avond in Osijek was de sfeer in het Philips Stadion echter opperbest tijdens de seizoensouverture. "Het is heel fijn dat het publiek vanaf minuut één achter ons staat. Ook toen we vandaag al snel op achterstand kwamen. Dat hebben we goed omgedraaid en dan gaat het publiek nog meer achter je staan. Een win-winsituatie."