Valse start voor Ajax: Heracles zorgt voor megastunt in eerste speelronde

Valse start voor Ajax: Heracles zorgt voor megastunt in eerste speelronde

12-08-2017 22:37
425

Ajax is het nieuwe seizoen begonnen met onverwachte nederlaag. Heracles Almelo zorgde er zaterdagavond voor de Amsterdammers met lege handen huiswaarts keren.

Ajax en Heracles deden aanvankelijk niet aan klantenbinding in het Polman Stadion. Veelzeggend was dat de supporters in de eerste helft voor het hoogtepunt zorgden: na 33 minuten gingen de fans van Ajax en Heracles staan om hun steun aan Abdelhak Nouri te betuigen. De grootste kans was vervolgens voor Hakim Ziyech, maar hij miste kracht.

Wedden

Meer odds

In de tweede helft werd het vermakelijker. Wat heet: Ajax legde zowaar een aantal vlotlopende aanvallen op de mat, terwijl Heracles wat meer van zich af beet. Dat resulteerde na 56 minuten in een doelpunt. Ziyech kreeg de bal op een presenteerblaadje en ramde 'm in het dak van het doel: 0-1.

Ajax leek zonder veel kleerscheuren naar het einde van de wedstrijd toe te werken, maar Heracles rechtte de rug en knokte zich knap terug. Paul Gladon maakte de 1-1, waarna Brandley Kuwas er zelfs 2-1 van maakte. Klaas-Jan Huntelaar had in de slotfase dé kans op de gelijkmaker, maar Bram Castro stopte zijn inzet.

Bij Ajax zal men na afloop vooral wijzen naar de erbarmelijke mat in het Polman Stadion. Het kunstgras was opvallend hoog, wat goed voetbal lastig maakte. Bovendien ontbrak Davinson Sánchez in de selectie. Hij was volgens trainer Marcel Keizer te veel bezig met een mogelijke transfer naar Tottenham Hotspur.