'Door de scheidsrechter konden ze terugkomen. Het leek niet op een penalty'

'Door de scheidsrechter konden ze terugkomen. Het leek niet op een penalty'

13-08-2017 00:00
28

PSV won zaterdagavond met 3-2 van AZ, maar de Alkmaarders maakten het PSV erg moeilijk. Dat constateerde ook aanvaller Steven Bergwijn na afloop. De PSV'er was overwegend positief over het vertoonde spel, maar Bergwijn was minder te spreken over de manier waarop AZ terug in de wedstrijd kwam. 

Emile van de Sande
EINDHOVEN

"Het ging bij vlagen zeker moeizaam, maar we hebben onszelf wel herpakt", begint Bergwijn tegen VoetbalPrimeur. "Delen van de wedstrijd speelden we echt goed voetbal. Dan gaat het publiek er ook achter staan, dat is lekker. Maar dan krijgen we toch vroeg een goal tegen. Dan zie je dat we niet opgeven, maar als team voor elkaar vechten."

Uiteindelijk maakte Hirving Lozano de enige PSV-treffer in de eerste helft. Het stond 1-1 bij rust, maar PSV had er wel vijf kunnen en misschien moeten maken. "Als we het in de eerste helft wat beter hadden uitgespeeld, waren we gewoon met drie of vier goals de rust ingegaan. Dat voetbalt dan een stuk makkelijker. Daar moeten we aan gaan werken."

Na rust liep de ploeg van Phillip Cocu uit naar 3-1. Door een discutabele penalty na een vermeende overtreding van Marco van Ginkel werd het 3-2. "Het werd nog spannend en dat was onnodig. De scheidsrechter (Björn Kuipers, red.) gaf een penalty waardoor zij terug konden komen. Ik denk niet dat die penalty terecht was. Vanaf mijn positie leek het niet op een penalty. Ik stond wel ver weg, maar ik vond het een makkelijk gegeven penalty. Maar ook toen lieten we het hoofd niet zakken. Dat moeten we doorzetten. Dit zijn drie belangrijke en lekkere punten", besluit Bergwijn.