Zo bedoelde Jürgen dat niet, van een motivatieprobleem is echt geen sprake

"Zo bedoelde Jürgen dat niet, van een motivatieprobleem is echt geen sprake"

13-08-2017 07:00
5

Met de 3-2 overwinning op AZ heeft het chagrijn in Eindhoven plaatsgemaakt voor optimisme. PSV-aanvaller Steven Bergwijn is blij dat met de thuisoverwinning op de Alkmaarders de dramatische seizoenstart de rug is toegekeerd. VoetbalPrimeur sprak Bergwijn na PSV – AZ.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Tegen AZ ging PSV tot het gaatje. Het leverde veel spektakel op en bij vlagen ook goed voetbal, twee aspecten die volledig ontbraken in de dubbele ontmoeting met NK Osijek.

Hoe het kan dat PSV tegen AZ wel alles kon geven en tegen NK Osijek niet? "Dat weet ik niet. Daar heb ik geen verklaring voor", begint Bergwijn tegen VoetbalPrimeur. Jürgen Locadia sprak na de wedstrijd tegen Osijek van een 'motivatieprobleem'. Die uitspraak nuanceerde de spits van PSV zaterdagavond en dat begrijpt Bergwijn. "Zo bedoelde hij dat niet, dat heeft hij al aangegeven. Van een motivatieprobleem is echt geen sprake."

De uitschakeling kwam uit het niets en deed veel pijn in Eindhoven en omstreken. "Het is ontzettend vervelend dat je geen Europees voetbal speelt. Maar het is nou eenmaal wel zo gelopen, we moeten nu gewoon door. We moeten ons vol op de competitie richten", weet Bergwijn.

Kritiek via social media
Ruim een week na de Europese sof wachtte AZ in de seizoensouverture. "De knop omzetten gaat automatisch, maar dat betekent niet dat we het na een dag waren vergeten. Maar we hebben geen keus: het seizoen is net begonnen, we moeten door. Maar natuurlijk hadden we er moeite mee", erkent Bergwijn. Hij kreeg, net zoals zijn collega's, ladingen kritiek te verwerken na de thuis- en uitwedstrijd tegen Osijek (beide 1-0 verlies).

Vooral via social media lieten fans weten wat ze van de regelrechte afgang vonden. Bergwijn probeert zich daarvoor af te sluiten, maar dat lukt lang niet altijd. "Je leest af en toe wat dingen. Op het internet zie ik wel eens wat voorbijkomen. Ik probeer zo min mogelijk te lezen van wat er naar mij gestuurd wordt op social media. Maar soms zie ik wel iets langskomen."

De kritiek is vervelend, maar de vleugelaanvaller van PSV trekt zich er weinig van aan. Bergwijn hoopt dat zijn teamgenoten dat ook doen. "Daar moeten we ons niet te druk om maken, we moeten als groep gewoon bij elkaar blijven. We hebben genoeg kwaliteit, dat heb je vandaag ook kunnen zien."