PSV-teamgenoten lovend: Hij heeft vanavond laten zien wat hij in huis heeft

PSV-teamgenoten lovend: "Hij heeft vanavond laten zien wat hij in huis heeft"

13-08-2017 10:00
19

Hirving Lozano maakte zaterdagavond tegen AZ (3-2 winst) een onuitwisbare indruk op de PSV-aanhang. De Mexicaan scoorde niet alleen tegen AZ, hij zorgde ook voor veel dreiging. Zijn teamgenoten Marco van Ginkel, Steven Bergwijn en Jorrit Hendrix zijn lovend over de jonge aanwinst van PSV.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Wedden

Meer odds

"Wat we van hem kunnen verwachten? Het is een dribbelaartje, die ook kan scoren, al miste hij vanavond een aantal grote kansen", zegt Bergwijn over de 22-jarige aanvaller van PSV in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het maakt mij niet uit wie de doelpunten gaat maken dit seizoen, áls we ze maar maken. Hij is in ieder geval zeer vaardig met de bal, hij kan uit het niets een actie maken. Voor de fans is het ook leuk om zo'n speler te zien."

PSV betaalde miljoenen aan Pachuca voor de aanvaller, bijgenaamd Chucky. Als linksbuiten maakte hij zijn eerste Eredivisie-goal na een knappe actie. "Hij heeft vanavond laten zien wat hij in huis heeft. Hij heeft laten zien dat hij belangrijk kan zijn voor ons", aldus Hendrix over Lozano.

Ook aanvoerder Van Ginkel is lovend. "Die jongen moet nog Engels leren, maar dat gaat steeds beter. Hij begint al woordjes op te pikken. Dat is belangrijk voor hem en voor de ploeg. Het is een vrolijke jongen, die goed in de groep ligt. Hij heeft veel diepte in zijn spel en dat zorgt vaak voor veel dreiging. Met zijn snelheid kan het de tegenstander altijd lastig maken. Daarmee kan hij belangrijk worden voor ons."