Ajax-terugkeer 'niet verwacht': 'Hoopte eigenlijk op een transfer die niet kwam'

Ajax-terugkeer 'niet verwacht': 'Hoopte eigenlijk op een transfer die niet kwam'

13-08-2017 10:43
43

De basisplaats van Mitchell Dijks tegen Heracles Almelo kwam ook voor de Ajacied onverwacht. Door het ontbreken van Davinson Sánchez kreeg de vergeten linksback de kans tegen de Heraclieden.

"Ik had het zelf ook niet verwacht", zegt hij tegen stadszender AT5. "Ik hoopte eigenlijk op een transfer die er niet kwam. De trainer (Marcel Keizer, red.) belde me. We hadden een goed gesprek. Ik heb het vertrouwen gekregen. Wat hij zei? Hij wilde me er graag bij hebben. In de oefenwedstrijden heb ik laten zien dat ik veel heb geleerd. Vandaag (zaterdag, red.) ging het voor mezelf ook lekker. Jammer dat je jezelf dan niet beloont. Het is een dubbel gevoel. Ik heb liever drie punten."

Vorig seizoen werd Dijks verhuurd aan Norwich City. De verdediger zag hoe zijn broodheer de finale van de Europa League haalde. De finale die hij zelf liever had willen spelen. "Ik was trots op de jongens. Het liefst wil je de finale zelf spelen. Ik had nog contact met sommige jongens en deed net alsof ik nog bij Ajax speelde. Het is voor de jongens mooi om mee te maken."