LIVE-discussie: Feyenoord zonder Jones en met debutant tegen verrassend Twente

LIVE-discussie: Feyenoord zonder Jones en met debutant tegen verrassend Twente

13-08-2017 13:21
77

Brad Jones ontbreekt zondagmiddag in de seizoensopener van Feyenoord tegen FC Twente. De eerste doelman wordt vervangen door debutant Justin Bijlow.

Jones raakte deze week geblesseerd en ondervindt nog te veel hinder van zijn rug. Bijlow maakt daardoor zijn opwachting onder de Rotterdamse lat. Het is de eerste keer dat de negentienjarige jeugdinternational keept in de Eredivisie.

Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest verder voor de verwachte namen. Dat betekent dat Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius naast spits Nicolai Jörgensen staan in de aanval. Kevin Diks krijgt het vertrouwen als rechtsback. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal viel de Fiorentina-huurling nog tegen.

Twente-coach René Hake heeft de boel op het laatste moment omgegooid voor het bezoek aan De Kuip. Hij schakelt van 4-4-2 over naar een 4-3-3, wat ten koste gaat van Tom Boere. Marko Kvasina staat in de spits. Jelle van der Heyden krijgt op het middenveld de voorkeur boven Alexander Laukart.

De opstellingen: 

Feyenoord: Bijlow; Diks, Botteghin, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Vilhena, Toornstra; Berghuis, Jörgensen, Boëtius.

FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Andersen, Thesker, Trajkovski; Holla, Van der Heyden, Jensen; Gjorgjev, Kvasina, George.