Droomstart voor Van 't Schip: PEC verslaat Roda in vermakelijk duel met zes goals

Droomstart voor Van 't Schip: PEC verslaat Roda in vermakelijk duel met zes goals

13-08-2017 14:22
23

PEC Zwolle is uitstekend aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen. Roda JC werd zondagmiddag met 4-2 verslagen. Debuterend trainer John van 't Schip heeft zijn eerste drie punten dus al binnen. 

Het duel tussen PEC  en Roda - dat met Robert Molenaar ook een nieuwe trainer heeft -  was niet hoogstaand, maar wel uiterst vermakelijk. Voor de pauze vielen er twee goals, na rust volgden er nog vier treffers. De gasten uit Limburg kwamen na na slordig balverlies op voorsprong. Feyenoord-huurling Simon Gustafson mikte raak in de verre hoek. Dirk Marcellis zorgde er met een kopbal voor dat de twee teams met een gelijke stand gingen rusten. 

Adil Auassar - in de eerste helft ingevallen voor Christian Kum - bezorgde de thuisploeg een voorsprong door zijn eigen doelman Hidde Jurjus te passeren. Lang kon PEC niet van de voorsprong genieten. De bal ging op de stip en Gustafson tekende voor zijn tweede treffer van de dag. 

Daarna was het wéér stuivertje wisselen. Enkele minuten na de gelijkmaker maakte Mustafa Saymak er 3-2 van. De wedstrijd was definitief beslist toen PEC-aanvoerder Bram van Polen vanaf links naar binnen kapte en met rechts uithaalde. Jurjus werd in de korte hoek gepasseerd.