Piepjonge debutant bij Feyenoord: 'Vuile teringhond, jij mag er wél staan'

Piepjonge debutant bij Feyenoord: 'Vuile teringhond, jij mag er wél staan'

13-08-2017 14:32
18

Een bijzonder moment voor Justin Bijlow op zondagmiddag. In De Kuip maakt de negentienjarige keeper zijn competitiedebuut tegen FC Twente, omdat zowel Kenneth Vermeer als Brad Jones niet inzetbaar is. De broer van Bijlow is hartstikke nerveus, vertelt hij aan RTV Rijnmond. 

Bovenal is Joël Bijlow 'enorm trots'. "Ik ben hartstikke trots op hem. Ik sta helemaal stijf van de zenuwen. Ik kan niet rustig gaan zitten en moet steeds heen en weer lopen. Het is een heel speciaal moment. Vorig seizoen is hij bij het eerste elftal gekomen en heeft hij hier keihard voor geknokt. Nu gaat het dan eindelijk gebeuren."

"Nu wordt bevestigd dat hij goed bezig is", vervolgt hij. "Justin deed het goed op de training en speelde een geweldig EK - op één momentje na. Het vertrouwen dat Feyenoord in hem had wordt nu uitbetaald. Je officiële debuut in de Kuip tegen FC Twente, mooier kan je het niet hebben."

Een beetje jaloers is Joël wel op zijn jongere broer. Zelf brak hij niet door vanuit de Feyenoord-opleiding. "Ik moet zeggen, ik werd wel emotioneel toen ik net de tribune opkwam met mijn vrienden. Heb wel een traantje gelaten. Aan de ene kant denk ik: vuile teringhond, jij mag wél op het veld staan. Aan de andere kant zijn we natuurlijk supertrots op hem."

Lees ook: Feyenoord zonder Jones en met debutant tegen verrassend Twente