'Koeman betaalt 50 miljoen, doet zaken met Spurs en zorgt ook voor Chadli-deal'

'Koeman betaalt 50 miljoen, doet zaken met Spurs en zorgt ook voor Chadli-deal'

13-08-2017 14:52
9

De megatransfer van Gylfi Sigurdsson naar Everton is nu écht bijna rond. Dat melden diverse Engelse kranten dit weekeinde. De club van manager Ronald Koeman gaat ongeveer vijftig miljoen euro betalen voor de spelmaker van Swansea City, weet onder meer The Daily Mail. 

Zaterdagmiddag ontbrak Sigurdsson in de wedstrijdselectie van Swansea, dat het tijdens de openingsronde van de Premier League opnam tegen Southampton. Manager Paul Clement bevestigde dat een transfer naar Goodison Park in de maak is voor de IJslander. Vijftig miljoen is een absoluut clubrecord voor Everton. 

Zodra de deal tussen The Toffees en The Swans is afgerond, maken ook twee andere spelers op zeer korte termijn de overstap naar een nieuwe club, zo is de verwachting. Everton-middenvelder Ross Barkley verkast waarschijnlijk naar Tottenham Hotspur, dat ongeveer dertig miljoen betaalt.

Swansea heeft Nacer Chadli (West Bromwich Albion) op het oog als opvolger van Sigurdsson. Chadli maakte een jaar geleden de overstap van Spurs naar WBA. Hij kost Swansea ongeveer twintig miljoen euro, weet The Daily Mail.