Landskampioen Feyenoord dankt Jörgensen en Berghuis en begint met zege

Landskampioen Feyenoord dankt Jörgensen en Berghuis en begint met zege

13-08-2017 16:21
102

Feyenoord is het seizoen begonnen met een krappe thuiszege op FC Twente. In De Kuip werd het 2-1 voor de regerend landskampioen. Steven Berghuis kopte na de pauze de winnende treffer tegen de touwen. 

Na het veroveren van de Johan Cruijff Schaal was Feyenoord er veel aan gelegen om ook goed te beginnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Trainer Giovanni van Bronckhorst moest een beroep doen op de achttienjarige doelman Justin Bijlow, omdat Brad Jones vanwege een blessure niet inzetbaar was. Ook Kenneth Vermeer is uit de roulatie. 

Bijlow kreeg in de eerste helft niet veel te doen. Het eerste Rotterdamse Eredivisie-doelpunt van 2017/18 kwam op naam van Nicolai Jörgensen. De topscorer van het afgelopen seizoen tikte binnen op aangeven van Jean-Paul Boëtius. Tien minuten voor de pauze kwam Twente brutaal op gelijke hoogte. Fredrik Jensen schoot van afstand fantastisch raak. Bijlow was kansloos. 

Na de pauze nam Feyenoord het voortouw. FC Twente verzette zich dapper en wist de stand lange tijd gelijk te houden. Uiteindelijk moest de ploeg van trainer René Hake na een uur capituleren. Jens Toornstra slingerde een vrije trap voor het doel en Berghuis knikte binnen. 

Feyenoord ging daarna op zoek naar de beslissing, maar de 3-1 viel uiteindelijk niet meer. Naast Bijlow maakten ook rechtsback Kevin Diks, linksback Ridgeciano Haps en invaller Sofyan Amrabat en Jerry St. Juste hun debuut voor de Rotterdammers.