Kassa voor FC Groningen: Bacuna vindt nieuwe club en tekent voor vier jaar

Kassa voor FC Groningen: Bacuna vindt nieuwe club en tekent voor vier jaar

13-08-2017 20:31
15

Leandro Bacuna heeft een nieuwe club. De 25-jarige middenvelder gaat aan de slag bij Reading. De Championship-formatie van manager Jaap Stam heeft Bacuna zondag voor vier jaar vastgelegd. 

In de zomer van 2013 verkaste Bacuna op jonge leeftijd van FC Groningen naar Aston Villa. Met die ploeg speelde hij drie jaar in de Premier League. In 2016 degradeerden Villa en Bacuna naar het Championship. Nu gaat de middenvelder, die ook uit de voeten kan in de defensie, dus aan de slag bij een andere ploeg op het tweede niveau van Engeland. 

Wedden

Meer odds

Stam is erg blij met de komst van Bacuna. "Hij heeft Premier League-ervaring en voegt kwaliteit toe aan ons elftal. Zijn mentaliteit is uitstekend, Leandro is een speler met ambitie. Zulke types hebben we nodig."

Bacuna is de vierde Nederlander in dienst van The Royals. Eerder werden ook Joey van den Berg, Roy Beerens en Pelle Clement door Stam naar Engeland gehaald. 

Onbekend is hoeveel Groningen verdient aan de transfer va Bacuna. Bij de verkoop van het talent in 2013 bedong de Eredivisie-ploeg een doorverkooppercentage. Engelse media schrijven dat Reading ongeveer 1,6 miljoen euro betaalt.