'Amrabat is één van de beste Feyenoorders, al spelen ze op grind of modder'

'Amrabat is één van de beste Feyenoorders, al spelen ze op grind of modder'

14-08-2017 08:38
31

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor het kunstgras dat in zeven van de achttien Eredivisie-stadions ligt. Volgens De Kromme had Ajax bij Heracles Almelo er last van en moet Feyenoord zich volgende week aanpassen.

'Ajax bewees het weer: het blijft heel lastig voetballen op kunstgras. Daar is in Nederland iedereen het inmiddels wel over eens, alleen we doen er gek genoeg helemaal niets aan. De KNVB schrijft rapporten vol over hoe we weer kunnen aanhaken bij de Europese top, maar twee van de allergrootste pijnpunten pakken we in dit land gewoon niet aan', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Stop toch met dat belachelijke kunstgras, want voetballen op die ondergrond is gewoon een wezenlijk ander spelletje. En geen enkel serieus voetballand maakt er in wedstrijdverband gebruik van', vervolgt De Kromme, die alvast vooruitblik ook komend weekend. Feyenoord speelt dan op het kunstgras van Excelsior. Hij is het eens met het idee van trainer Giovanni van Bronckhorst om andere spelers op te stellen.

'Zijn spits Nicolai Jørgensen kan bijvoorbeeld helemaal niet uit de voeten op die ondergrond', aldus Van Hanegem. 'Dan lijkt een andere formatie mij niet eens zo'n gek idee, Michiel Kramer voelt zich er namelijk wel op thuis. En Sofyan Amrabat lijkt mij in dat kader ook een handige speler, al denk ik dat het sowieso een kwestie van tijd is voor hij een basisplaats heeft in de Kuip. Amrabat is wat mij betreft gewoon één van de beste spelers van Feyenoord, al spelen ze op grind of in de modder.'