Eredivisie-flops: Hofstedelingen hofleverancier, PSV en Ajax leveren één speler

Eredivisie-flops: Hofstedelingen hofleverancier, PSV en Ajax leveren één speler

Gepubliceerd: maandag 14 augustus 2017 om 14:30ma 14-08-2017 om 14:30

We mogen weer! De Eredivisie is dit weekend begonnen en dus bespreken we op maandag, behalve de toppers, ook de spelers die door de ondergrens zakten.

Danny Bakker (ADO Den Haag)
Kwam heel goed weg dat Ed Janssen zijn overtredingen op Yassin Ayoub en Anouar Kali miste, want Bakker had rood moeten krijgen. De ADO-middenvelder kende, ook door de 0-3 nederlaag, een zeer zwakke Eredivisie-start.

Bas Kuipers (ADO Den Haag)
Normaliter opereert Kuipers als linksback, maar tegen Utrecht stond hij naast Tom Beugelsdijk in het hart van de defensie. Dat ging hem moeizaam af. Utrecht sneed soms als een mes door de boter en Kuipers liep daarbij vaak achter de feiten aan. Volgende keer gewoon weer linksachter.

Sheraldo Becker (ADO Den Haag)
De pijlsnelle aanvaller had ADO heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong móéten zetten, maar faalde. De misser van Becker, sowieso geen begenadigd afmaker, kwam de thuisploeg duur te staan.

Joshua Brenet (PSV)
Een absolute offday voor Brenet, die zelfs voor de rust naar de kant werd gehaald. Pijnlijk, zeker omdat hij vorige maand nog in een interview met VoetbalPrimeur aangaf grote ambities te hebben voor dit seizoen. Het was, op z'n zachtst gezegd, een stroeve start.

Julian Chabot (Sparta Rotterdam)
Welkom in de Eredivisie, Julian. De van RB Leipzig overgekomen verdediger beleefde een dramastart bij Sparta. De Rotterdammers gingen kansloos onderuit bij VVV-Venlo en Chabot pakte in de slotfase een rode kaart.

Roy Kortsmit (Sparta Rotterdam)
De doelman ging enorm in de fout bij de openingsgoal van de Venlonaren. Het afstandsschot van Clint Leemans, dwars door het midden, was de doelman te machtig. Het bleek de aanzet tot een ruime nederlaag in De Koel.

Marco Bizot (AZ)
Weer een doelman, ditmaal van AZ. Zag er bij twee van de drie Eindhovense doelpunten niet lekker uit. Bij de goal van Van Ginkel werkte Bizot de bal onnodig door het midden weg en het schot van Pereiro leek houdbaar.

Amin Younes (Ajax)
Oké, hij leverde een assist af op Ziyech, maar Younes had zaterdagavond zó veel meer uit zijn optreden in Almelo kunnen halen. Als de Duitser zijn vizier op scherp had, had hij minstens twee keer gescoord. Het rendement van Younes moet omhoog wil hij dit seizoen onomstreden worden.

Menno Koch (NAC Breda)
Na een mislukte verhuurperiode bij FC Utrecht vorig seizoen probeert Koch het nu in Breda. Dat liep zaterdag alles behalve vlot, want het centrum waarin Koch opereerde werd platgelopen door een geel-zwarte Vitesse-wals.

Adil Auassar (Roda JC)
Viel aan het begin van de tweede helft in tegen PEC Zwolle, maar oogde inspiratieloos en ontzettend nonchalant. Dat hij ook nog een onbeholpen eigen goal maakte, kon er ook nog wel bij.

Poll

Wie vond jij het meest tegenvallen?

(1567 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws