Update: Ronaldo blijft ook na beroep de sigaar: duw kost Portugees vijf duels

Update: Ronaldo blijft ook na beroep de sigaar: duw kost Portugees vijf duels

16-08-2017 17:41
76

Een forse klap voor Cristiano Ronaldo en Real Madrid nog voor het nieuwe seizoen in de Primera División begonnen is. De Portugees is voor vijf duels geschorst.

Dat heeft de Spaanse bond (LFP) maandagmiddag naar buiten gebracht. De vijf wedstrijden schorsing bestaat uit twee delen: Ronaldo kreeg twee gele kaarten in de eerste Supercopa-wedstrijd tegen FC Barcelona (één voor het uittrekken van zijn shirt bij de 1-2 en één voor een vermeende schwalbe) en is dus automatisch één wedstrijd geschorst. Bij het verlaten van het veld gaf hij scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea een duw. Dat kost hem vier duels.

Van tevoren was al bekend dat Ronaldo rekening zou moeten houden met een sanctie van vier tot twaalf duels schorsing. De Portugese ster mist door zijn woede-uitbarsting de return tegen Barcelona in de strijd om de Supercopa en de eerste vier competitiewedstrijden van het seizoen, thuis tegen Valencia en Levante en uit tegen Deportivo La Coruña en Real Sociedad. Het is nog niet bekend of Real Madrid in beroep gaat tegen de pittige straf.

Update 16 augustus 17:41 uur: Real Madrid en Ronaldo zijn in beroep gegaan, maar dat heeft niets uitgehaald. De schorsing van de Portugees blijft staan, waardoor hij om te beginnen de return van de Spaanse Super Cup tegen Barcelona mist. Die wedstrijd begint woensdagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd.