'PEC bedenkt verdienmodel voor huur City-verdediger en Schenkeveld-opvolger'

'PEC bedenkt verdienmodel voor huur City-verdediger en Schenkeveld-opvolger'

15-08-2017 08:20
23

PEC Zwolle hoopt deze week Nicolas Freire aan de selectie toe te voegen. Zodra het papierwerk in orde is, huren de Zwollenaren de 23-jarige verdediger voor twee seizoenen van Manchester City.

Dat meldt Voetbal International dinsdag. De komst van Freire was al aangekondigd door technisch directeur Gerard Nijkamp. De Argentijn moet een verdedigingsduo gaan vormen met Dirk Marcellis. Hij staat momenteel nog onder contract bij Argentinos Juniors, maar tekent naar verwachting snel bij de Engelse grootmacht.

Wedden

Meer odds

Zwolle huurt de verdediger vervolgens twee seizoenen van Manchester City. Daarbij bedingt de club een doorverkooppercentage. Daardoor verdient PEC in de toekomst mee mocht Freire doorverkocht worden. De Overijsselse club is al langer op zoek naar dergelijke verdienmodellen. Vorige week bedong FC Groningen al een soortgelijke constructie met de huur van Uriel Antuna.

Freire is in Zwolle de opvolger van Bart Schenkeveld. De Nederlandse verdediger kiest voor een avontuur bij het Australische Melbourne City FC.