Vak-P doet ontdekking: Twente-pas gebruikt bij plaatsen verborgen camera's

Vak-P doet ontdekking: Twente-pas gebruikt bij plaatsen verborgen camera's

15-08-2017 14:14
67

Vlak voor de politie-inval in de Grolsch Veste in april zijn er verborgen camera's met medewerking van FC Twente in het supportershome geplaatst. Dat stelt het bestuur van Vak-P in een verklaring.

Tijdens de wedstrijd tegen PSV viel de politie het supportershome binnen en werden er drugsvondsten gedaan. Inmiddels is het home nog altijd niet heropend. 'Gedurende de zomerstop zijn we er helaas achter gekomen dat er door de directie van onze club opnieuw informatie is achter gehouden', schrijft Vak-P in een verklaring. 'Door eigen onderzoek zijn we er achter gekomen dat er vlak voor de inval verborgen camera’s in ons home zijn geplaatst. De check in/out van de alarmbadges tonen aan dat dit met de sleutel is gebeurd die in het bezit is van FC Twente.'

'Uiteraard is de directie hier vorige week in een gesprek mee geconfronteerd. Zij verschuilen zich vooralsnog achter een gerechtelijk bevel. Op zijn zachtst gezegd zijn we diep teleurgesteld in de directie van de club en hier zijn de laatste woorden ook nog niet over gesproken! Mede hierdoor zijn we vooralsnog genoodzaakt niets te doen op de tribune, geen sfeer, geen vlaggen, geen spandoeken', zo luidt de verklaring. FC Twente speelt zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.