Derde Divisie-club bestraft vanwege kunstgrasveld: We spelen op een betonlaag

Derde Divisie-club bestraft vanwege kunstgrasveld: "We spelen op een betonlaag"

15-08-2017 14:45
32

De KNVB dreigt Derde Divisionist ONS Sneek te bestraffen vanwege de staat van het kunstgrasveld. De Friezen moeten de kunstgrasmat voor 15 augustus op orde hebben: wanneer de KNVB het veld dan alsnog afkeurt, dreigt een boete van 1500 euro en een verbod op het spelen van thuiswedstrijden.

"Clubs die hier komen klagen steen en been", aldus voorzitter Klaas Uil tegenover de Leeuwarder Courant. Uil stelt de gemeente verantwoordelijk. "De gemeente heeft geen maatregelen genomen, ondanks vroege signalen van ons. Er is geen budget voor vrijgemaakt."

Trainer Chris de Wagt sluit zich aan bij de woorden van zijn voorzitter. "We spelen op een betonlaag." De Wagt vreest dat zijn club sponsorinkomsten misloopt, wanneer het voor thuiswedstrijden moet uitwijken. "Wij hebben boarding en dat is voor onze sponsoren van eminent belang om zich te profileren. Wij zullen die kosten dan verhalen op de gemeente."

Het besluit van de KNVB komt op een moment dat er veel discussie is over kunstgras. De staat van het veld van PEC Zwolle leidde tot veel verontwaardiging. De voetbalbond lijkt hier echter niet tegen op te treden.