'Ziyech verricht dit seizoen minder arbeid, dan wordt het te veel voor Schöne'

'Ziyech verricht dit seizoen minder arbeid, dan wordt het te veel voor Schöne'

15-08-2017 20:05
78

Kenneth Perez is dit seizoen nog niet onder de indruk van Hakim Ziyech. In de ogen van de oud-voetballer is Ziyech vooralsnog verdedigend zwakker dan vorig seizoen.

Dat viel Perez zaterdag tegen Heracles Almelo (2-1 nederlaag, red.) opnieuw op. "Het middenveld speelde ontzettend nonchalant", zegt de Deen in Natafelen op FOX Sports. "Ziyech, vorig jaar vond ik hem een revelatie zonder bal, hij verrichtte ontzettend veel werk, overal op het veld. Nu had hij alleen áán de bal er zin in, voor de rest niet."

"Ziyech was vorig jaar ook zonder bal geweldig, maar dit jaar vind ik dat hij daar te weinig in doet. En dan wordt het te veel voor Schöne en ook voor Van de Beek en komt er veel te veel druk op een vrij zwakke verdedigingslinie. En voorin maken ze ook niet het verschil. Dan wordt het al met al een lastig verhaal", duidt Perez de moeizame seizoensstart bij Ajax.

De Amsterdammers spelen donderdag opnieuw een belangrijke wedstrijd, ditmaal tegen Rosenborg. Dan staat plaatsing voor de groepsfase van de Europa League op het spel. "Als Ajax het niveau kan halen van de thuiswedstrijden in de Europa League van vorig seizoen, zou het moeten lukken. Wordt het een fysieke wedstrijd, dan kan het alle kanten opgaan", besluit Perez.