Premier League viel De Roon tegen: Het was geen leuk jaar, er was een splitsing

Premier League viel De Roon tegen: "Het was geen leuk jaar, er was een splitsing"

16-08-2017 08:58
11

Marten de Roon is blij dat hij de Premier League heeft verlaten voor een terugkeer bij Atalanta Bergamo. Spijt van zijn jaar bij Middlesbrough heeft hij niet, maar het viel hem in Engeland wel tegen.

"Om te kijken is de Premier League geweldig, want er gebeurt veel", zegt De Roon in het Algemeen Dagblad. "De snelheid en de intensiteit waarmee wordt gespeeld, zijn met geen enkele andere competitie te vergelijken. Maar ik miste de tactische discipline. Alles gaat op kracht. Onder de top 6 viel het tactisch vernuft tegen. Ik vind het fijn om over het voetbal na te denken, om op die manier een tegenstander te verslaan."

Ook binnen de groep van het gedegradeerde Middlesbrough zat het niet goed. "Het was geen leuk jaar. Er was een splitsing in de groep tussen de Spaans en Engels sprekende jongens. We waren geen hecht team en groeiden niet naar elkaar toe."

Ondanks veel geruchten, onder meer nadat Manchester United-manager José Mourinho liet weten dat hij onder de indruk was van De Roon, viel de keuze op zijn oude club Atalanta. "Een mooi compliment, maar alleen de interesse van Atalanta was afgelopen zomer concreet", zegt De Roon. "Het Nederlands elftal heeft ook een rol gespeeld bij mijn keuze te vertrekken. Als je in het Championship speelt, kun je een oproep wel vergeten."