'Transfersoaps in Dortmund en Monaco hebben gevolgen voor Frankrijk-Oranje'

'Transfersoaps in Dortmund en Monaco hebben gevolgen voor Frankrijk-Oranje'

16-08-2017 11:30
35

Frankrijk-bondscoach Didier Deschamps kijkt ongetwijfeld met afgrijzen naar de transfersoaps rond Ousmane Dembéle (Borussia Dortmund) en Kylian Mbappé (AS Monaco). De situatie van de twee aanvallers heeft zeer waarschijnlijk gevolgen voor de nationale ploeg. 

Over twee weken spelen Les Bleus de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje. Tijdens het laatste duel van Frankrijk stalen Dembélé en Mbappé de show in de voorhoede van de Fransen. BILD vraagt zich woensdag hardop af of Dembélé wel in aanmerking gaat komen voor het duel met Nederland, aangezien het talent momenteel disciplinair is geschorst door Dortmund.

Dembélé wordt nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar FC Barcelona. Afgelopen week meldde hij zich niet op het trainingsveld van BVB. Mogelijk sleept de transfersoap zich voort tot eind augustus. 

In iets minder mate is ook een soortgelijke situatie aan de hand bij Mbappé. De uitblinker van AS Monaco staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Afgelopen weekend zat Mbappé negentig minuten op de bank. Trainer Leandro Jardim zei na afloop dat dit op last van de clubleiding was besloten. PSG zou ruim 150 miljoen euro willen betalen voor Mbappé.