Update: Vitesse verliest Room definitief aan PSV: 'Hebben hier al op ingespeeld'

Update: Vitesse verliest Room definitief aan PSV: 'Hebben hier al op ingespeeld'

16-08-2017 16:03
80

Eloy Room wordt woensdagmiddag gekeurd door PSV en tekent vandaag of morgen (donderdag) een meerjarig contract in Eindhoven. Dat meldt onder meer het Eindhovens Dagblad. PSV betaalt enkele tonnen voor de doelman van Vitesse. 

De Eindhovenaren en de Arnhemmers zijn 'volledig akkoord' over de transfer van Room. Woensdagmiddag óf donderdag wordt de international van Curaçao gepresenteerd. Room kost PSV enkele tonnen. In zijn contract stond een afkoopsom van 1,5 miljoen euro, maar die clausule is al vervallen, weet het ED. 

Room was de afgelopen seizoenen eerste keeper van Vitesse. Omdat zijn contract in de zomer van 2018 afloopt, was de formatie uit Arnhem bereid om mee te werken aan een transfer. Mogelijk treedt Room bij PSV in de voetsporen van Jeroen Zoet. Hij wordt mogelijk verkocht voor het sluiten van de transferwindow

Update 16.03 uur: Het is officieel: Room verkast van Vitesse naar PSV, zo bevestigen de Arnhemmers woensdagmiddag. In Eindhoven tekent hij voor twee jaar. "We wisten dat er een kans was dat Eloy deze zomer zou vertrekken", zegt technisch directeur Mo Allach op de clubsite. "Daarop hebben we vroegtijdig ingespeeld met het aantrekken van Remko Pasveer. Hoewel Eloy niet hoefde te vertrekken, gunnen wij hem als een door de club opgeleide speler deze stap als geen ander. We wensen Eloy veel succes in zijn verdere carrière."