Ajax bezig met betere aanvoer op Dolberg: Dat is op dit moment wat stroef

Ajax bezig met betere aanvoer op Dolberg: "Dat is op dit moment wat stroef"

Marcel Keizer hoopt dat Kasper Dolberg in de komende wedstrijden vaker in scoringspositie wordt gebracht dan tot nu toe het geval is dit seizoen. De Deense spits wacht na drie officiële wedstrijden nog op zijn eerste doelpunt.

Keizer is het eens met de stelling dat Dolberg weinig écht uitgespeelde kansen heeft gehad. "Tegen Nice denk ik weinig. Tegen Heracles denk ik twee, drie schietkansen binnen de zestien. Maar de vraag begrijp ik wel. Het is niet dat je denkt 'hij krijgt lekker wat kansen'. Daar zijn we dus mee bezig, dat de lijn naar Kasper open moet komen. Daarnaast heb je aanvoer nodig en dat is op dit moment wat stroef", aldus Keizer op de persconferentie in aanloop naar het duel met Rosenborg.

Het wil niet zeggen dat Keizer ontevreden is over Dolberg. "Hij staat meestal waar wij als Ajax een spits willen hebben", nuanceert de hoofdtrainer. "Je kunt een aantal verschillende voorzetten geven. Bij de eerste paal en bijvoorbeeld de teruggetrokken voorzet, dan is hij de afleider. Ik doelde meer daarop, dat we die niet goed hadden, dan dat we Kasper niet goed in positie hadden. Het bijsluiten en écht die goal willen maken, daardoor hadden we soms geen goede bezetting", doelt Keizer vooral op middenvelders die 'bijkomen'.

Tegen Rosenborg ontbreekt Vaclav Cerny in de wedstrijdselectie. De Tsjech is gepasseerd. Keizer daarover: "Vaclav is goed bezig. Hij is later ingestroomd wegens het EK onder 21. Ik heb een gesprek met hem gehad. Hij vond het vorig jaar een teleurstellend jaar, maar ik vind dat hij nu heel lekker aan het trainen is, daarom heb ik hem beloond afgelopen weekend (invalbeurt tegen Heracles, red.). Maar dat wil niet zeggen dat Justin (Kluivert) en David (Neres) slecht bezig zijn. En ik kan maar achttien man op de lijst zetten, vandaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s