Drost snapt Eredivisie-clubs niet: Dat moeten ze zelf maar uitzoeken

Drost snapt Eredivisie-clubs niet: "Dat moeten ze zelf maar uitzoeken"

16-08-2017 21:27
21

Henrico Drost (30) ruilde deze zomer Eredivisie-club Excelsior in voor Jupiler League-club RKC Waalwijk. Het is volgens Drost de realiteit op dit moment: bij Eredivisie-clubs lijkt er steeds minder plek voor de 'oudere' voetballers.

"Dat speelt al twee of drie jaar", zegt Drost in gesprek met Omroep Brabant. "Clubs nemen steeds jongere spelers. Dat is financieel misschien beter omdat je die door kan verkopen. Maar bijvoorbeeld een speler als Breuer bij Sparta heeft zijn waarde en misschien hebben andere clubs dat ook wel nodig."

"Dat is niet frustrerend, maar het slaat soms nergens op", vervolgt de routinier. "Je ziet vreemdelingenlegioenen voorbij komen en die brengen het dan vaak niet. Maar de clubs moeten dat zelf maar uitzoeken", is de mandekker duidelijk.

Bij RKC moet Drost, die eerder al uitkwam voor de Waalwijkers, het sleeptouw nemen. "Maar ik ben geen typische leider die alles bij elkaar schreeuwt en gek doet. Ik heb daar mijn eigen manier voor. Als er iets gezegd moet worden, zal ik dat doen."