Mancini zoekt excuses na verdiende nederlaag: Utrecht had langer rust

Mancini zoekt excuses na verdiende nederlaag: "Utrecht had langer rust"

16-08-2017 20:42
24

Roberto Mancini wist wel waarom Zenit Sint-Petersburg woensdagavond verloor van FC Utrecht (1-0) in de play-offs van de Europa League. De thuisclub had meer rust, aldus de trainer van de bezoekers uit Rusland.

"Ik ben teleurgesteld, dat ben ik altijd na een nederlaag. FC Utrecht is een lastig team om te bestrijden. Wij maakten ook veel fouten. Gelukkig is er nog één duel te gaan. Vandaag was FC Utrecht gewoon beter dan wij. Sneller ook vooral", begon Mancini nog tegenover FOX Sports.

Wedden

Meer odds

De Italiaan verviel vervolgens in excuses. "Zij hadden twee dagen langer rust, dat speelt in deze fase van het seizoen ook een belangrijke rol", verwijst hij naar het feit dat Utrecht vrijdagavond (0-3 zege op ADO Den Haag) voor het laatste in actie kwam. Zenit speelde zondag nog tegen Terek Grozny (4-0 zege).

Mancini had opvallend genoeg nog een tweede reden voor de verdiende nederlaag in Utrecht. "Wij hebben veel spelers vervangen deze zomer, dat speelde ook mee. Eigenlijk zijn we nog maar net begonnen. FC Utrecht heeft minder veranderd dan wij." Utrecht haalde deze zomer overigens meer spelers dan Zenit (elf om negen).