'Keizer maakt Ajax-opstelling en wijzigt aanvalslinie tegen Rosenborg'

'Keizer maakt Ajax-opstelling en wijzigt aanvalslinie tegen Rosenborg'

17-08-2017 07:09
84

Marcel Keizer wijzigt het Ajax-elftal donderdagavond op één positie. David Neres kan zich opmaken voor een basisplaats, verwacht de Telegraaf.

Dat gaat ten koste van Justin Kluivert, die de afgelopen weken de voorkeur kreeg. De rest van de voorhoede blijft staan. Dat betekent dat Kasper Dolberg en Amin Younes niet geslachtofferd worden. Voor de rest verandert Keizer niets aan zijn opstelling. André Onana staat in het doel en voor hem staan net als zaterdag tegen Heracles Almelo aanvoerder Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever en Mitchell Dijks. Donny van de Beek, Lasse Schöne en Hakim Ziyech staan op het middenveld.

De ochtendkrant meldt dat Davinson Sánchez wel bij de selectie zit, maar geen basisplaats krijgt tegen de Noren. Het Algemeen Dagblad verwacht juist wél dat de Colombiaanse verdediger gaat spelen. Dat zou ten koste gaan van Dijks, waardoor Viergever linksback zou spelen. Er is de afgelopen week veel te doen geweest om Sánchez, die op weg lijkt naar Tottenham Hotspur. Afgelopen zaterdag ontbrak hij vanwege motivatieproblemen in de selectie voor het duel met Heracles.

Vermoedelijke opstelling volgens De Telegraaf: Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg, Younes