Noorse waarschuwing: 'Hij is de beste man, dat zal Ajax zeker gaan merken...'

Noorse waarschuwing: 'Hij is de beste man, dat zal Ajax zeker gaan merken...'

17-08-2017 08:18
6

Nicklas Bendtner is de blikvanger in de selectie van Rosenborg, maar hij is zeker niet de belangrijkste speler van de Noren. Dat stelt journalist Jesper Mathisen van het Noorse TV2.

"Tot nu toe gaat het nog niet zoals ze hadden gehoopt bij Rosenborg. Tegen Celtic was hij bijvoorbeeld onzichtbaar. Het wordt wel beter, zo maakte hij afgelopen weekend een doelpunt tegen Molde FK", zegt Mathisen tegen de NOS. "De beste man is momenteel de Deense middenvelder Mike Jensen. Hij is de aanvoerder en echt de motor op het middenveld. Dat zal Ajax zeker gaan merken..."

Wedden

Meer odds

"Rosenborg is in Noorwegen het beste team. Daardoor hebben ze ook vaak veel balbezit. Tegen Ajax zal dat anders zijn", vervolgt Mathisen. "Ajax zal de wedstrijd gaan controleren en Rosenborg gaat loeren op countermogelijkheden. Dat is zeker mogelijk, want Rosenborg beschikt over snelle buitenspelers. Je zult een compact en verdedigend Rosenborg gaan zien."

Volgens Mathisen stonden ze bij Rosenborg niet te springen toen Ajax tijdens de loting uit de koker rolde. "Het was de slechtst mogelijke loting vond men in Noorwegen. Dat heeft, denk ik, met het verleden te maken. Desondanks reist Rosenborg met veel vertrouwen af naar Amsterdam. Rosenborg hoopt te profiteren van de onrust die heerst in Amsterdam."