Vervelend avontuur in Italië: 'Vijf jongens betaalden de club om te spelen'

Vervelend avontuur in Italië: 'Vijf jongens betaalden de club om te spelen'

17-08-2017 13:22
11

Fabian Sporkslede leek als talent van Ajax een mooie toekomst tegemoet te gaan, maar vond zichzelf opeens terug in de Italiaanse Serie C. De 24-jarige rechtsback van NAC blikt in gesprek met VICE Sports terug op zijn ongelukkige avonturen in Italië.

De doorbraak van Sporkslede bij Ajax bleef uit vanwege blessureleed en een verhuurperiode aan Willem II werd geen succes. In de zomer van 2015 tekende hij bij Chievo Verona, waar hij tot welgeteld nul speelminuten kwam. "Ik kwam in een team terecht waarin de gemiddelde leeftijd boven de dertig was. Ik werd als groentje gezien. Dat was niet de bedoeling."

Wedden

Meer odds

"Ik wilde verhuurd worden en Chievo koos een club voor mijn verhuur. Het zou eerst een club uit de Serie B worden, maar op het laatste moment werd het een club uit de Serie C”, aldus Sporkslede die bij Lupa Roma belandde. ”Ik ben akkoord gegaan zonder me goed te laten informeren, maar daar heb ik van geleerd."

Sporkslede viel van de ene verbazing in de andere. "De club was nieuw opgericht in Rome, zonder organisatie en corrupt. De president was de oom van een speler die op mijn plek stond. Vijf jongens in het team betaalden de club om er te spelen, in plaats van dat de club hen betaalde. Ik kwam in een heel andere wereld terecht. Dat is ook Italië."