'De regels moeten aangescherpt worden. Een Kongolo zou dan in Feyenoord 1 spelen'

'De regels moeten aangescherpt worden. Een Kongolo zou dan in Feyenoord 1 spelen'

17-08-2017 15:56
24

Het hoge aantal huurlingen in de Eredivisie, met name afkomstig van Chelsea en Manchester City roept wisselende reacties op. Op dit moment zijn er 35 tijdelijke krachten actief in de Eredivisie en naar verwachting zal dit aantal nog stijgen.

AZ-directeur Max Huiberts (foto) uit zijn zorgen tegenover Voetbal International. "De situatie is ongezond. De regels zouden aangescherpt moeten worden. Als Chelsea maximaal veertig spelers onder contract zou mogen hebben, dan kunnen nummer 41 tot en met honderd gewoon in hun eigen land spelen. Een Rodney Kongolo zou nu dan gewoon bij Feyenoord in het eerste elftal rondlopen." Volgens Huiberts in het aan de KNVB om voor verandering te zorgen. "Ze zouden met de vuist op tafel kunnen slaan."

Gerard Nijkamp (PEC Zwolle) denkt echter niet dat het zover komt. "Daar zouden de clubs unaniem akkoord mee moeten gaan en dat gebeurt niet. Iedereen heeft op dit vlak zijn eigen belangen", aldus de technisch directeur, die de Argentijn Nicolas Freire met behulp van Manchester City naar Zwolle hoopt te halen.

Lees ook: Talentenhandel als businessmodel: ook Nederland profiteert van koopziek Man City