KNVB heeft Jans-alternatief gevonden: Leuke en boeiende functie

KNVB heeft Jans-alternatief gevonden: "Leuke en boeiende functie"

17-08-2017 17:28
13

Wiljan Vloet treedt bij de KNVB in dienst, waar hij de nieuwe Cursus Coach Betaald Voetbal gaat vormgeven. De voetbalbond heeft dit donderdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

De technisch manager van FC Den Bosch laat weten dat hij uitkijkt naar de nieuwe uitdaging. "Het is een hele leuke en boeiende functie in een nieuw traject. Als coach hoop ik een steentje bij te kunnen dragen. Ik wil de cursisten aan het denken zetten, zodat ze een eigen visie kunnen ontwikkelen." Vloet loopt al enkele jaren mee in de voetballerij en denkt dat hij met zijn ervaring van waarde kan zijn. "Ik ken het spanningsveld als geen ander en hoop zowel mijn ervaringen als trainer als mijn overige ervaringen in de voetballerij over te kunnen brengen."

De KNVB had aanvankelijk Ron Jans op het oog voor de functie. Jans kwam echter terug op zijn beslissing nadat zijn beoogde nieuwe collega Leon Vlemmings bij Go Ahead Eagles aan de slag ging. Nu gaat Vloet in Zeist samenwerken met Frans de Kat, die al langere tijd actief is bij de voetbalbond. Overigens blijft Vloet zijn werkzaamheden voor de KNVB combineren met die voor FC Den Bosch.