We waren geïnteresseerd in Kamohelo Mokotjo, maar die wilde naar het buitenland

"We waren geïnteresseerd in Kamohelo Mokotjo, maar die wilde naar het buitenland"

17-08-2017 19:02
21

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, vindt het 'krankzinnig' dat er in de Eredivisie een groot aantal buitenlandse huurlingen actief is. Dat zegt hij deze week in een interview met Voetbal International. 

De selectie van AZ bevat traditioneel weinig huurlingen. Dit seizoen is er één speler op huurbasis actief in het AFAS Stadion: Marko Vejinovic (Feyenoord). "Hij speelt op een positie die we moeilijk konden invullen. We waren geïnteresseerd in Kamohelo Mokotjo, maar die wilde naar het buitenland", legt Huiberts uit. 

"Als je intern dan niet de juiste speler klaar hebt staan, kies je voor een constructie als deze. Het zal alleen nooit onze eerste keuze zijn. Wij zijn een club die van nature niet al te veel huurt. We zoeken het eerst in onze eigen jeugd en anders in de scouting", vervolgt hij.

"Dat wil niet zeggen dat we tegen huren zijn. Sterker nog: ik begrijp waarom een club als NAC dat doet. Zolang de regels het toelaten, probeert iedereen te overleven. Persoonlijk vind ik het krankzinnig dat er in Nederland zoveel buitenlandse huurlingen spelen, maar de regels staan het toe." In Breda zijn dit seizoen zes spelers gestald door Manchester City. 

Lees ook: Talentenhandel als businessmodel: ook Nederland profiteert van koopziek Man City