Update: VVV doet zaken met Borussia Dortmund: Jong en bijzonder talentvol

Update: VVV doet zaken met Borussia Dortmund: "Jong en bijzonder talentvol"

17-08-2017 21:45
16

VVV-Venlo gaat zich versterken met een nieuwe aanvaller. Via de officiële kanalen licht de Limburgse promovendus al een tipje van de sluier, door een foto met het achterhoofd van de aanwinst te publiceren. Duitse media weten dat het om Etienne Amenyido gaat. 

Amenyido is een negentienjarige aanvaller van het tweede elftal van Borussia Dortmund. Onder meer BVB Jugend weet dat de jeugdinternational voor één jaar verhuurd wordt aan VVV. Vanuit Venlo moet de officiële bevestiging nog volgen, maar de foto lijkt de identiteit van Amenyido al te verraden. De tiener speelde nog geen enkele wedstrijd in het eerste elftal van Dortmund. 

Wedden

Meer odds

Trainer Maurice Steijn was nog op zoek naar aanvallende versterking voor zijn elftal. Eerder deze zomer haalde VVV al onder meer Tarik Tissoudali en Lennart Thy in huis. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verliep uitstekend voor Steijn en co. : Sparta werd met 3-0 verslagen. 

Update 21.45: Amenyido maakt inderdaad de overstap naar VVV. De Limburgse eredivisionist bevestigt dat via de officiële kanalen. De jonge spits wordt voor één jaar gehuurd van Dortmund. "Hij is jong en bijzonder talentvol. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al de nodige ervaring", aldus manager voetbalzaken Stan Valckx. "Ik heb Tristan Dekker uiteraard ook even over hem gesproken en ook hij vond Amenyido een prima speler." VVV-verdediger Dekker speelde op het EK onder 19 jaar onlangs tegen Amenyido.