Keizer passeert 'ongemotiveerde' Sánchez: Dan kunnen we daar niks mee

Keizer passeert 'ongemotiveerde' Sánchez: "Dan kunnen we daar niks mee"

17-08-2017 20:32
27

Marcel Keizer doet donderdagavond geen beroep op Davinson Sánchez, omdat de Ajax-trainer vindt dat spelers 'op en top gemotiveerd moeten zijn' voor wedstrijden. Dat is de Colombiaanse stopper klaarblijkelijk niet. 

Ajax trapt om 20.45 uur af tegen Rosenborg. Sánchez bekijkt het Europa League-duel vanaf zijn hotelkamer. Aanvankelijk maakte hij wél deel uit van de selectie van Ajax, maar eerder op de avond werd bekend dat Keizer toch geen beroep ging doen op de international. 

"Als een speler de ene keer denkt dat hij wel gemotiveerd is en de andere keer niet, dan kunnen we daar niks mee", aldus Keizer voor de camera van Ajax TV"Hij zit met een transfer in zijn hoofd en ik vind het belangrijk dat we een groep hebben die met zijn hoofd bij deze wedstrijd is. Of hij anders wel had gespeeld? Nee, dan had hij op de bank gezeten."

In de aanval krijgt David Neres de voorkeur boven Justin Kluivert. "Ik heb een aantal goede buitenspelers, daar hoort Vaclac Cerny ook nog bij. We hebben vier wedstrijden in twaalf dagen. Daar horen keuzes bij per wedstrijd. Justin is een jongen van achttien jaar, Die kan niet alles spelen", stelt Keizer. "We hebben vandaag gekozen voor Neres, die ook hard traint en voor zijn kansen wil gaan."