Kieft snapt Ajax-beleid niet: 'Het is heel naïef hoe ze nu reageren'

Kieft snapt Ajax-beleid niet: 'Het is heel naïef hoe ze nu reageren'

17-08-2017 20:54
64

Ziggo Sport-analist Wim Kieft vindt dat Ajax zich naïef opstelt in de transfersoap rond Davinson Sánchez. Dat zei hij donderdagavond voor aanvang van de Europese clash tegen Rosenborg. 

"Spelers hebben nu meer macht dan vroeger, al klinkt dat wat vervelend", zei Kieft. "Het is heel naïef van Ajax hoe ze nu reageren. Je kocht een verdediger met het idee om hem door te verkopen. Ze hebben er alleen heel slecht op gereageerd. Ze hebben bijvoorbeeld Kenny Tete en Jaïro Riedewald weg laten gaan, spelers die bekend zijn met het Ajax-systeem, en die komen ze nu te kort."

Tafelgenoot Ruud Gullit neemt het Sánchez niet kwalijk dat hij dolgraag naar Tottenham Hotspur wil verkassen. "Ajax heeft toch zo'n goede jeugdopleiding? Maar ze hebben dus geen speler als Sánchez opgeleid. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn... Iemand als Jaap Stam moet je in je eigen jeugd ook hebben zitten."

Ajax onderhandelt momenteel met Spurs over de transfer van Sánchez. Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet weten dat er nog géén akkoord ligt.