Als Keizer hem er niet op wijst..Je mag hem ook een keer wisselen, hè

"Als Keizer hem er niet op wijst..Je mag hem ook een keer wisselen, hè"

17-08-2017 23:30
41

Wim Kieft was na afloop van Ajax-Rosenborg niet te spreken over de inbreng van Hakim Ziyech tegen de Noren. De spelmaker speelde een ongelukkige wedstrijd en dat is de analist opgevallen.

"Van Van de Beek vraag ik niet veel, ik vraag meer van Ziyech", aldus Kieft na afloop bij Ziggo Sport. "Als ik Keizer zie coachen, dan zie ik geen aanwezigheid. Van de tien ballen, verspeelt Ziyech er acht. Als Keizer hem er niet op wijst..Je mag hem ook een keer wisselen, hè. Ik zie Keizer wel klappen als hij terug verdedigt, maar ik wil helemaal niet dat hij zo gaat spelen. Ik wil dat hij bepalend gaat zijn. Van de Beek neem ik niets kwalijk, maar van Ziyech verwacht ik meer."

Ruud Gullit sluit zich bij Kieft aan. "Ziyech is laks in zijn manier van voetballen. Schöne probeert het. Zijn lange ballen zijn goed, maar degene die moet anticiperen is er niet. Ik zie niemand. Dan wordt het heel langzaam. Het is een gebrei, het duurt te lang. Soms moet je opportunistisch spelen. Dat zat er niet in. Ik heb er echt op gelet. In de allerlaatste seconde gaf Veltman een lange bal op de spits (Klaas-Jan Huntelaar, red.). Toen floot de scheidsrechter af. Ik dacht: wat doe je nou (Veltman, red.)? Je moet de tegenstander soms ook ontregelen."