Dubbel gevoel bij transferroep Ajax: 'Ik vind in de basis spelen wel lekker'

Dubbel gevoel bij transferroep Ajax: 'Ik vind in de basis spelen wel lekker'

18-08-2017 08:00
23

Voor Ajax is het een heel aparte periode, maar zéker ook voor Mitchell Dijks. Twee weken terug nog bezig met een transfer en nu ineens twee keer achter elkaar basisspeler.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Op kilometers afstand kun je de roep om aankopen in de Arena inmiddels horen. Dijks is juist een speler die profiteert van de voorlopig smalle selectie. Tegen Heracles Almelo stond hij er ineens in en dat was donderdag tegen Rosenborg opnieuw het geval.

Voor Ajax is het een gekke periode, maar voor jou ook. Wat is je gevoel na de voorbije twee wedstrijden?
Dijks, lachend: "Wat ik nu denk is 'had ik maar een transfer…' Nee, uiteraard anders. De trainer kwam voor de wedstrijd tegen Heracles naar me toe over dat de voetbalwereld heel apart is."

Dat zei hij tegen jou?
"Ja. Je bent bezig met een transfer en nu sta je in de basis. Dat is natuurlijk heel apart. Ik heb tegen de trainer gezegd: jij hebt vertrouwen in mij, dan laat ik zien dat ik te vertrouwen ben. Als ik dan vandaag (tegen Rosenborg, red.) en tegen Heracles zie, dan heb ik redelijke wedstrijden gespeeld. Alleen jammer dat we dan verliezen."

Voor jou is de roep om aankopen waarschijnlijk best dubbel. Het zou om jouw positie kunnen gaan.
"Ik heb geen idee. Maar van mij hoeft er natuurlijk geen linksback bij. Ik vind het wel lekker om in de basis te spelen. Maar je bent Ajax en je hebt concurrentie nodig. Dat moeten we dus gaan bekijken…"

Klopt het dat je ten opzichte van eerdere periodes bij Ajax aanvallender speelt?
"Ja, ik denk dat dat door het systeem van de trainer komt. Hij houdt van aanvallende backs. Nu hebben we wat meer diepte in het spel. Voor mij is dat aanleiding om te gaan. Voor mijzelf is dat lekkerder. Gewoon lopen, de bal krijgen en de voorzet geven."

Ben je het met me eens dat je voorzetten nog beter kunnen?
"Natuurlijk, mijn voorzetten kunnen beter. Maar andere jongens kunnen er ook beter tegenaan lopen. Dat werkt van twee kanten, maar ik ben er wel mee bezig."