Telegraaf: Ajax en Tottenham zijn het eens, Sánchez levert 45 miljoen op

Telegraaf: Ajax en Tottenham zijn het eens, Sánchez levert 45 miljoen op

18-08-2017 01:15
73

Ajax en Tottenham Hotspur zijn akkoord over de transfer van Davinson Sánchez. Dat meldt De Telegraaf. De Londenaren betalen, in twee termijnen, een transfersom van 45 miljoen euro.

Ajax krijgt direct 35 miljoen euro overgemaakt en ontvangt in een later stadium de overige tien miljoen. Na de wedstrijd tegen Rosenborg hebben beide clubs definitief de handen geschud, aldus de ochtendkrant. De raad van commissarissen van Ajax had eerder nog geen toestemming gegeven voor een iets lagere transfersom, waarop het bod van Tottenham nog iets verhoogd werd.

De 21-jarige Sánchez maakte al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van Ajax. Zijn laatste wedstrijd was derhalve de return tegen OGC Nice (2-2) in de voorronde van de Champions League. Hij speelde slechts één seizoen in de Arena, maar bezorgt Ajax in één jaar wel een winst van veertig miljoen euro.

Met 45 miljoen breekt Sánchez alle records in de Eredivisie, maar ook die van Tottenham. Nooit eerder betaalden de Engelsen zoveel voor een speler. De clubs hebben de deal zelf nog niet bevestigd.