'Explosiegevaar Ajax: alle belangrijke spelers denken aan vertrek na loze belofte'

'Explosiegevaar Ajax: alle belangrijke spelers denken aan vertrek na loze belofte'

18-08-2017 06:46
187

De oorsprong van de vertrekwens van Davinson Sánchez ligt volgens De Telegraaf aan het einde van het vorige seizoen, toen toenmalig trainer Peter Bosz een grote belofte deed aan zijn belangrijkste spelers. Die belofte werd niet nagekomen en inmiddels zouden de sleutelspelers allemaal denken aan een vertrek.

Bosz wilde zijn kern na het succesvolle Europese seizoen bijeen houden in Amsterdam. De inmiddels naar Borussia Dortmund vertrokken trainer rekende op een transfer van Davy Klaassen, maar deed een 'klemmend beroep' op Davinson Sánchez, Hakim Ziyech, Kasper Dolberg, André Onana en destijds ook nog Klaassen om te blijven. De Telegraaf schrijft dat Bosz in ruil voor hun loyaliteit vier directe versterkingen toegezegd zou hebben.

Die zijn er niet gekomen. Klaas-Jan Huntelaar werd aangetrokken voor een directe rol in het eerste elftal, maar Luis Manuel Orejuela, Benjamin van Leer, Kostas Lamprou en Dennis Johnsen zijn geen directe versterkingen voor de basis. Bosz vertrok in de tussentijd naar Dortmund. Volgens De Telegraaf is er explosiegevaar bij Ajax: alle belangrijke spelers denken inmiddels aan een vertrek.

Lees ook: Ziyech haalt uit naar directie: 'Jammer dat Ajax niet van de fouten heeft geleerd'