Keizer legt uit: Daarom hebben we niet heel snel voor Plan B gekozen

Keizer legt uit: "Daarom hebben we niet heel snel voor Plan B gekozen"

18-08-2017 08:24
84

Marcel Keizer spreekt van een 'crisis' bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers is zich zeer bewust van de zwakke start van de club. Na de uitschakeling in de Champions League en het verlies tegen Heracles in de Eredivisie, was Rosenborg donderdag te sterk in de play-offs van de Europa League (0-1).

"Ja, je mag het woord crisis in de mond nemen", zegt Keizer tegen de NOS. "We hebben vier keer niet gewonnen en als coach van Ajax moet je winnen. We creëren kansen die we moeten maken. Dan krijg je het stadion nog meer achter je, want ze staan al fantastisch achter ons. Dan gaat die wedstrijd onze kans op."

De ploeg van Keizer had veel balbezit tegen de Noren, maar overtuigen deden de Ajacieden niet. "Als je de overhand in het spel hebt, hoef je niet zoveel te veranderen. De nul is belangrijk in een Europese wedstrijd. Dan ga je niet meteen: vrouwen en kinderen eerst en dat soort dingen doen. Daarom hebben we nog niet heel snel voor Plan B gekozen. Dat hebben we uiteindelijk ook niet gedaan. Als je Huntelaar inbrengt, Dolberg eruit haalt en een andere aanvaller al wisselt. Dan heb je geen aanvaller meer op de bank, dus dan kan je niet aanvalllend meer wisselen", zegt Keizer.