Ajax-opponent: 'Als er één ploeg was die verdiende om te scoren, waren wij dat'

Ajax-opponent: 'Als er één ploeg was die verdiende om te scoren, waren wij dat'

18-08-2017 11:12
78

Rosenborg-trainer Kare Ingebrigtsen noemt de zege op Ajax in de voorronde van de Europa League dik en dik verdiend. Hij waarschuwt echter voor al te veel enthousiasme na de 0-1 overwinning in de Arena donderdagavond.

"We verdienden een doelpunt omdat we durfden te voetballen. We creëerden kansen tegen Ajax, als er één ploeg was die het verdiende om te scoren, dan waren wij dat wel", zegt Ingebrigtsen, geciteerd door Voetbal International. De oefenmeester gokte op het conditionele overwicht van zijn team, aangezien de Noorse competitie al twintig wedstrijden onderweg is."We probeerden in de openingsfase de boel dicht te houden achterin. De eerste twintig minuten zijn erg belangrijk in een wedstrijd. Na een uur hoopten we dat we meer energie hadden dan Ajax."

Ingebrigtsen beseft dat de druk nu bij Ajax ligt. De return in Trondheim staat op 24 augustus op het programma. "Zij moeten nu scoren, dat is duidelijk. We moeten ons voorbereiden en zelf proberen voor een doelpunt te gaan. Ze hebben een heel goed team en kunnen op elk moment en vanuit elke positie tot scoren komen, dus we zijn er echt nog niet. Maar we voelden dat ze moeite hadden met het uitvogelen van onze defensieve strategie."