Vitesse strikt oude bekende: 'Het leven was goed, maar het was geen goede periode'

Vitesse strikt oude bekende: 'Het leven was goed, maar het was geen goede periode'

18-08-2017 11:33
13

Tim Matavz luisterde zijn rentree in de Eredivisie afgelopen weekend op met een treffer tegen NAC Breda (4-1). De 28-jarige spits van Vitesse voelt zich op zijn gemak op de Nederlandse velden.

Matavz streek na omzwervingen in Duitsland en Italië in Arnhem neer. "Het is snel gegaan. Ik heb met de club gesproken en een paar dagen later was de transfer rond. Ik ken de competitie, de aanvallende speelstijl. Dat past bij mij", zegt hij tegen de NOS. Matavz speelde eerder voor FC Groningen en PSV. "Ik bewaar goede herinneringen aan beide clubs. Groningen was voor mij natuurlijk mijn eerste buitenlandse station. En bij PSV heb ik de beker en de Johan Cruijff Schaal gewonnen."

Avonturen bij FC Augsburg, Genoa en ook FC Nürnberg pakten minder gelukkig uit. "Ik heb de afgelopen drie jaar te weinig gespeeld, mede door blessures. Het leven was goed, maar over het algemeen was het geen goede periode", aldus de Sloveen, die bij Vitesse moet concurreren met Luc Castaignos. "Ik doe mijn werk en dan zien we het wel. Of Castaignos en ik samen kunnen spelen? Vraag dat maar aan de trainer, haha."