Utrecht zorgt voor daverende verrassing: 'Als je dat ziet, is deze uitslag bizar'

Utrecht zorgt voor daverende verrassing: 'Als je dat ziet, is deze uitslag bizar'

18-08-2017 12:02
27

Na de euforie van de zege op Zenit Sint-Petersburg probeert Erik ten Hag zijn selectie klaar te stomen voor het competitieduel met Willem II. De trainer ziet vooral een mentale uitdaging voor zijn spelers.

"Deze trainer is niet euforisch, dus ik hoop dat goed voorbeeld doet volgen", zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad. "Ik ben wel trots en ik heb genoten. Maar als we verder willen moeten we vandaag en morgen nieuwe stappen zetten. Er was ook tegen Zenit genoeg om van te leren. Goed is niet goed genoeg. Zondag weer winnen is vooral een mentale uitdaging. Klopt onze mentale instelling niet, dan zijn we zondag een potentiële prooi."

De overwinning op Zenit zal Mark van der Maarel desondanks altijd bijblijven. "Alles klopte. Onze uitvoering van de tactiek was prima, er kwam zoveel uit de verf waar we op getraind hadden. Dat geeft gewoon heel veel bevrediging. Ook tegen Zenit bleek maar weer hoezeer onze manier van spelen onze kracht is. Zij pasten zich aan, en gaandeweg de wedstrijd nog een keer. Dat zegt genoeg."

"Zeker als je ziet hoeveel potentiële basisspelers we misten, is deze uitslag bizar. Het zegt veel over de breedte van onze selectie", besluit de routinier.