'FC Barcelona twijfelt niet langer en licht optie van 9 miljoen voor verdediger'

'FC Barcelona twijfelt niet langer en licht optie van 9 miljoen voor verdediger'

18-08-2017 12:54
14

FC Barcelona heeft de transfer van Yerry Mina afgerond. De Catalanen hebben de optie gelicht om de Colombiaanse verdediger voor negen miljoen euro over te nemen van Palmeiras, meldt het doorgaans goed ingevoerde Diario Sport.

Barça is er nog niet over uit wanneer Mina de overstap moet maken. De 22-jarige mandekker is tot eind september uitgeschakeld met een voetblessure, waardoor hij vermoedelijk in januari naar Camp Nou komt. De Spaanse grootmacht kan ook besluiten om Mina nog een heel jaar ervaring op te laten doen bij Palmeiras, al lijkt die kans niet al te groot.

Trainer Ernesto Valverde heeft behoefte aan defensieve versterkingen. Gerard Pique en Samuel Umtiti zijn onomstreden, maar daarachter is de spoeling dun. Javier Mascherano zit in een neerwaartse spiraal en Marlon wordt nog niet rijp geacht voor het grote werk. Thomas Vermaelen heeft al enige tijd geen toekomst meer bij de club.

De fans van Barça wachten ondertussen af hoe de miljoenen van Neymar worden besteed. Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé prijken met stip bovenaan het verlanglijstje.